Bo kdo vzel delavce?

Foto: Žurnal24 Še 156 delavcev se bo pridružilo 656 delavcem iz matičnega podjetja CPM, ki v te
CPM. Še dve hčerinski podjetji v stečaj. Koncesijska območja razdeljena.
Oglej si celoten članek

"Tudi vodstvo podjetja CPM Vzdrževanje in obnova cest je vložilo predlog za stečaj," pravi Barbara Matul, hišna sindikalistka iz Sindikata cestnega gospodarstva Slovenije, in nadaljuje, da enaka usoda čaka še eno hčerinsko podjetje CPM Investicije. "Stečaj tega podjetja, kjer je zaposlenih 26 ljudi, pričakujemo v prihodnjih dneh."

Nove pogodbe
Koncesije
. V četrtek je DRSC sklenila pogodbe s Cestnim podjetjem Murska Sobota, Cestnim podjetjem Ptuj in podjetjem VOC Celje.

"Nimamo pravne podlage"
Medtem ko delavci preživljajo najhujše trenutke, se je odvil boj za območja (ne pa tudi za delavce), kjer bodo novi koncesionarji izvajali naloge gospodarske javne službe rednega vzdrževanja državnih cest na območju Maribora.

"Koncesijska pogodba je podpisana do 30. 6. 2012," pravi Gregor Ficko, direktor Direkcije RS za ceste (DRSC).

"Pogovori z novimi koncesionarji o možnosti najema premoženja bodo stekli v prihodnjih dneh. Število zaposlenih, ki jih bodo prevzeli koncesionarji, pa določi DRSC," pojasnjuje Silvo Zorec, stečajni upravitelj. A direktor DRSC zanika njihovo odgovornost glede delavcev. "Nimamo pravne podlage, da bi določili število delavcev. Smo pa zaposlovanje teh ljudi priporočili in jih bodo zagotovo zaposlili; v kolikšnem obsegu, bodo odločili novi koncesionarji," sklene Ficko. Neuradno se sliši, da bodo omenjena tri podjetja prevzela okrog sto delavcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.