Bo Koper razdeljen na štiri občine?

Foto: Žurnal24 Koprsko občinsko vodstvo je podprlo predlog ustanovitev občin Dekani, Marezige-Š
Koprski občinski svetniki so se odločili proti predlogu za začetek postopka za ustanovitev nove občine Ankaran.
Oglej si celoten članek

Svetniki Občinskega sveta Mestne občine Koper so na današnji redni seji sprejeli negativno mnenje k predlogu za začetek postopka za ustanovitev nove občine Ankaran, ki ga je v začetku februarja v Državni zbor vložil poslanec Franco Juri. Proti ustanovitvi občine Ankaran se je v torek sicer opredelil tudi Državni svet.

Koprsko občinsko vodstvo pa je na današnji seji poskrbelo za novo presenečenje, saj so občinski svetniki tik pred pričetkom seje prejeli predlog župana Borisa Popoviča, s katerim naj bi predlagali Državnemu svetu začetek postopka za spremembo območja Mestne občine Koper in ustanovitev kar treh novih občin Dekani, Marezige-Šmarje in Škofije-Hrvatini. Svetniki so z 22 glasovi za in petimi proti sprejeli predlog.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.