Bo odpadel tudi pouk?

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Na območjih, kjer boste ocenili, da ni mogoče zagotoviti varnosti v prometu, pouk odpovejte, pravi ministrica.
Oglej si celoten članek

Ministrica za šolstvo Stanka Setnikar Cankar je šolam in vrtcem poslala okrožnico v kateri ravnatelje poziva, naj se glede na opozorila Agencije RS za okolje, ki napoveduje v četrtek 5. in petek 6. februarja 2015 močno sneženje, predvsem v vzhodni polovici Slovenije, glede organizacije šolskih prevozov in izvedbe pouka v osnovnih šolah, pogovorijo z ustanovitelji.

"Predlagamo, da se na območjih, kjer boste ocenili, da ne bo mogoče zagotoviti varnosti v cestnem prometu, skupaj z občino odločite, da odpoveste šolske prevoze in pouk. Po potrebi v tem primeru organizirajte nujno varstvo za učence, za varen prevoz pa naj poskrbijo starši sami," je v okrožnici zapisala ministrica.

Pouk, ki bi zaradi tega odpadel, tako v osnovnih kot v srednjih šolah, bo potrebno nadomestiti, proslavo pred slovenskim kulturnim praznikom pa šole lahko organizirajo prihodnji teden.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.