Bo v Postojni vrtec s koncesijo?

Foto: Žurnal24 V postojnskem vrtcu se bo vpis predvidoma še povečeval, prostorsko stisko pa bi
Zasebni vrtec. Občina bi podelila koncesijo. Postojnski župnik: Že dlje časa smo zainteresirani.
Oglej si celoten članek

“Uspešen razpis in podelitev koncesije bi za občino pomenila pridobitev dodatnih prostorskih in kadrovskih zmogljivosti, konkurenčnost ter posledično dvig kakovosti v predšolski vzgoji in varstvu v sklopu javne službe,” pojasnjujejo na Občini Postojna. Svetnikom, ki se bodo sestali v torek, zato predlagajo sprejem odloka o podelitvi koncesije za izvajanje vrtčevskega programa.

Zaradi povečanega vpisa je občina v zadnjih petih letih v Vrtcu Postojna zagotovila 14 novih oddelkov. Trenutno ima vrtec 33 oddelkov, ki delujejo na štirih lokacijah, tri oddelke so letos na novo odprli v stari porodnišnici, že v začetku prihodnjega leta pa bodo v starem vrtcu v Gregorčičevem drevoredu morali odpreti še enega.

Želijo ponuditi alternativo
Ervin Mozetič, postojnski župnik in dekan, nam je včeraj potrdil, da je župnija za pridobitev koncesije zainteresirana že dalj časa, saj bi želela ponuditi alternativo, in da bi se na razpis prijavila. Še prej pa bi morala rešiti vprašanje lokacije. Sicer pa Mozetič s predlaganim odlokom še ni bil seznanjen.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.