Bo vodstvo UKC potrdilo separatista?

Foto: Žurnal24 Matija Tomšič, ki si prizadeva za avtonomnost revmatologije, je edini kandidat n
Predstojnik. Potrditev Matije Tomšiča za predstojnika revmatološkega oddelka v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana (UKCL) je vprašljiva, čeprav je edini kandidat, ki se je prijavil na razpis.
Oglej si celoten članek

Prav Matija Tomšič je julija lani odstopil, ker takratno vodstvo ni podprlo zahtev revmatologov po večji samostojnosti znotraj UKCL. "V zdajšnji obliki organiziranosti UKCL ne vidimo več možnosti za izvajanje vrhunskih revmatoloških storitev," je takrat izjavil Tomšič.

Avtonomijo si še želijo
Vodstvo UKCL se do edinega kandidata na razpisu, ki je potekel sredi maja, še ni opredelilo. Zdajšnjemu predstojniku Roku Accettu mandat poteče sredi julija, iz UKCL pa so nam sporočili, da ga lahko imenujejo vnovič. Po naših neuradnih podatkih naj bi si zaposleni na revmatologiji še vedno želeli večje avtonomije, vendar so se o stopnji te pripravljeni pogajati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.