Bo Vodušek zapustil pripor?

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Novinarju in lastniku Info TV Vladimirju Vodušku se konec tedna izteče enomesečni pripor zaradi suma izsiljevanja. Vrhovno sodišče o njegovi zahtevi za odpravo pripora še ni odločilo, prav tako še ni znano, ali bo tožilstvo predlagalo podaljšanje pripora.
Oglej si celoten članek

Odvetnik Vladimirja Voduška Boštjan Penko je ponovil, da je bila odločitev o enomesečnem priporu zaradi domnevne nevarnosti ponovitve kaznivega dejanja pretirana. "Pripor v tem konkretnem primeru ni bil niti potreben niti nujen ukrep."

Obramba je zato na vrhovno sodišče vložila zahtevo za varstvo zakonitosti, o kateri naj bi to po neuradnih informacijah odločalo ta teden. "Če bo naši zahtevi ugodilo, se lahko pripor odpravi," je pojasnil odvetnik.

Bo 12. avgusta zapustil celico?

Vodušku se enomesečni pripor izteče 12. avgusta, zato je bolj kot odločitev vrhovnega sodišča pomembna odločitev, ali bo okrožno državno tožilstvo v Celju predlagalo podaljšanje pripora in ali bo zunajobravnavni senat to odobril. Pripor se v takšnih primerih praviloma podaljša za dva meseca. V šestih mesecih po odvzemu prostosti pa se mora vložiti obtožnica, je pojasnil Penko.

Medtem ko je Vodušek sprva v priporu v Celju zavračal hrano in tudi tako kazal nasprotovanje svoji aretaciji, zdaj po besedah odvetnika "aktivno sodeluje v postopku". "Ljudje smo prilagodljivi. Moja stranka se bori, da bi dokazala svoj prav," je dodal Penko.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.