Bo Vurs prvi kaznoval pretep psa?

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Disciplinski postopek kinološke zveze proti članu se vleče.
Oglej si celoten članek

Potem ko smo prvi poročali o dogodku, da je kinolog Franc Kure svojega psa zaradi slabega rezultata na sledi na majskem mednarodnem tekmovanju pretepal s povodcem in ni prenehal niti, ko so navzoči sodniki to želeli preprečiti, je Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice prejšnji teden Kureta prijavilo Veterinarski upravi Republike Slovenije (Vurs).

Kot so zapisali v prijavi, želijo opozoriti, da se v kinologiji "dogajajo zadeve, ki so v nasprotju z zakonom in za pse pomenijo hudo 
trpinčenje".

Po mesecih nič novega

"Prijava je bila posredovana v obravnavo, rezultati upravnega postopka pa bodo znani po novem letu," so sporočili z Vursa.

Na Kinološko zvezo Slovenije (KZS) smo vnovič naslovili vprašanje, kaj je z disciplinskim postopkom zoper Kureta. Odgovorili so nam podobno kot pred dvema mesecema: postopek še poteka, je v začetni fazi, v fazi dopolnjevanja pobude. Upravni odbor KZS je na seji oktobra namreč ugotovil, da pobuda ni popolna, zato je pobudnika disciplinskega postopka pozval k odpravi pomanjkljivosti. "Hkrati je upravni odbor dogodek obsodil, ugotovil je tudi, da je morebitno ravnanje Kureta v nasprotju s pravili KZS," so znova pojasnili.

Ne gre za osamljen primer

Društvo je obenem Vursu prijavilo kinologa Miloša Kovača. Ta naj bi po navedbah, ki so se pojavile na spletu, pri šolanju psa brcal pod električno ovratnico. "Nimajo podatkov, ki bi na kakršenkoli način potrjevali domnevo, da naj bi gospod Kovač mučil psa na treningu," so povedali na KZS. Na Vursu zadevo še 
obravnavajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:18 29. December 2011.

    ...kretena enako pretepst z povodcem in ga vrčt v slano vodo ali morje, pa še glavo mu pod vodo tiščat!!! …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.