Bo Zidar vendarle sedel pred sodnika?

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
Prvostopenjsko sodišče bo spet odločalo o tem, ali je nekdanji direktor SCT Ivana Zidarja, sposoben spremljati sojenje.
Oglej si celoten članek

Ljubljansko višje sodišče je sklenilo, da so bili dokazi, vezani na ugotavljanje procesne sposobnosti obtoženega Ivana Zidarja, ki jih je sodišču predložilo tožilstvo, zbrani zakonito. Prvostopenjsko sodišče bo tako o Zidarjevi procesni sposobnosti odločalo še enkrat.

O ponovni vložitvi že zavrženih obtožnih aktov bo tožilstvo odločilo potem, ko bo sprejeta dokončna odločitev o procesni sposobnosti Zidarja.

Zoper nekdanjega prvega moža SCT sicer poteka več kazenskih postopkov, v zadevi Čista lopata pa je bil Zidar obsojen na leto in dva meseca zapora. Zaporne kazni sicer (še) ne prestaja, saj naj bi bil za to preveč bolan.

Komisija za fakultetna izvedenska mnenja ljubljanske medicinske fakultete je namreč ugotovila, da nekdanji direktor SCT Ivan Zidar zaradi slabega zdravstvenega stanja ni sposoben prestajati zaporne kazni v zadevi Čista lopata. Sodišče mu je tako odhod v zapor odložilo do 20. novembra letos.

Zidar je že na zadnjih nekaj sojenj prišel v spremstvu medicinskega osebja, nato pa zaradi slabega zdravja na zatožno klop ni več sedel. Tožilstvo je ves čas domnevalo, da se Zidar sojenju izogiba.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.