Bodo morali vrniti dva milijona evrov?

Foto: Žurnal24
Po mnenju Računskega sodišča RS je Snaga uporabnikom zaračunala za več kot dva milijona evrov preveč. Ali bodo uporabnikom vrnili denar, še ni znano.
Oglej si celoten članek

Po mnenju Računskega sodišča Republike Slovenije (RS) so pri Snagi Javnem podjetju, d. o. o., zahtevali previsoke okoljske dajatve. Pri Snagi trdijo, da so jih zaračunavali po navodilih Sama Jereba, takrat svetovalca v družbi LM Veritas, danes pa vrhovnega državnega revizorja pri računskem sodišču, ki jim je izdalo negativno mnenje.


Bo dva milijona evrov težje najti? © BOBO

 
Negativno mnenje si je podjetje Snaga prislužilo, ker so uporabniki njihovih storitev plačevali dvakrat višje dajatve od tistih, ki jih je odmerilo okoljsko ministrstvo. Na Snagin račun je zato med letoma 2002 in 2005 prišlo za 2,34 milijonov evrov preveč. Direktor Snage Stanislav Žagar pojasnjuje še, da so z zaračunano okoljsko dajatvijo sanirali odlagališče Pobrežje in uredili začasno odlagališče Dogoše.

Izplačilo iz mestnega proračuna

Žagar odločno zanika, da so dajatve zaračunavali narobe. ''Leta 2003 nam je Samo Jereb svetoval, kako naj takso zaračunavamo in trošimo. Mi smo Jerebovo mnenje upoštevali, sedaj pa je to narobe.“ Z računskega sodišča pa smo dobili odgovor, da je Samo Jereb takrat Snagi res izdal mnenje o razpolaganju s presežki takse in opozoril, naj Snaga pridobi tudi pravno mnenje.

Če bodo previsoko zaračunano dajatev vrnili plačnikom, bo denar izplačan iz mestnega proračuna, pravi mariborski podžupan Danilo Burnač in dodaja, da je denar težko vračati vsem, saj so se nekateri tudi preselili.




Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.