Bogataš motorista ubil ob 36. prekršku

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Foto: Marko Prpić/Pixsell
Solastnik uspešne hrvaške tovarne igrač one2play je, ko je prevozil rdečo luč in povzročil nesrečo, v kateri je umrl 23-letni motorist, imel za sabo že 35 prekrškov.
Oglej si celoten članek

Triinštiridesetletnega Dejana Maćešića so pred tragično nesrečo kar 35-krat ujeli pri kršenju prometnih predpisov zaradi vinjenosti, prehitre vožnje, vožnje brez vozniškega dovoljenja, vožnje neregistriranega avtomobila, napačnega parkiranja ... Kršitve so beležili policisti v Zagrebu, Županji, Krapini, Karlobagu, Gospiću in Karlovcu.

V noči na soboto, ko so mu policisti izmerili 1,85 promila alkohola v krvi, ni prvič sedel za volan pijan. Pod vplivom alkohola je bil tudi, ko so ga policisti maja 2006 ustavili v Zagrebu. Iz tiste prijave je razvidno, da so mu namerili od 0,5 do 1,5 promila alkohola v krvi, za kar je po takrat veljavni zakonodaji moral plačati najmanj dva tisoč kun (267,17 evra), poroča večernji.hr. Tistega dne so ga ujeli pri treh prekrških – zaradi vožnje pod vplivom alkohola, neuporabe varnostnega pasu in ker ni ustavil vozila na zahtevo policista.

Zaradi sobotne nesreče bo Maćešić kazensko odgovarjal. Trenutno je v priporu v Remetincu, kjer bo po odločitvi sodišča ostal en mesec.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.