Bohinj po 20. uri nima dežurne medicinske službe

Foto: Suzana Kos
Foto: Suzana Kos
Bohinj tudi v turistični sezoni po osmi uri zvečer nima na voljo dežurne medicinske službe. To pomeni, da je treba tudi v nujnih primerih na reševalca čakati od 15 do 20 minut dlje.
Oglej si celoten članek

Da je neustrezna dežurna medicinska pomoč v Bohinju in okolici velik problem, se je izkazalo ob četrtkovi tragični nesreči motorista in nesreči tovornega vagona.

Ker po osmi uri zvečer tam nimajo na voljo dežurne medicinske službe, so reševalci do kraja nesreče potrebovali od 15 do 20 minut več časa, kot če bi bilo reševalno vozilo v Bohinju.V tem času sta na pomoč priskočili medicinska sestra in zdravnica, Poroča dnevnik.

Reševalna vozila sicer tudi čez dan pošiljajo iz blejskega zdravstvenega doma, saj jih v Bohinju nimajo. Kot še poroča Dnevnik ni ob koncih tedna, ko je obiskovalcev še več, nič drugače. Zdravnikov je tam premalo, zato prihajajo zdravniki dežurat tudi od drugod.

Zdravstveni dom Bled sicer dežurno službo za občini Bohinj in Gorje zagotavlja ponoči ob delovnikih, ne pa tudi ob koncu tedna.

Dobrih pet tisoč ljudi in še številni obiskovalci in turisti na zelo hitro in učinkovito pomoč tako v občini Bohinj ne morejo računati. Podobno je z Gorjami, kamor sodita tudi dobro obiskana soteska Vintgar in Pokljuka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:45 7. Avgust 2012.

    Zanimivo troej če grem v Bohinj pa si po 20 uri zvečer poškodujem sem primoran trpet celo noč ker se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.