Boljši časi za Palomo

Foto: Žurnal24 Paloma se lahko po nekaj časa spet pohvali s pozitivnim tekočim poslovanjem.
Z novo upravo so se kazalniki poslovanja Palome obrnili navzgor. Svet delavcev "nadzira" vodenje Bojana Rajtmajerja.
Oglej si celoten članek
Še pred nekaj meseci je podjetju Paloma v Sladkem Vrhu kazalo zelo slabo. Kljub upadanju naročil v zadnjih mesecih pa je podjetje v zadnjih dveh mesecih poslovalo pozitivno. 
“V času bivše uprave so se izplačevale velike vsote za najrazličnejše pravne storitve, agencijam za odnose z javnostmi so se nakazovale bajne vsote za svetovanje in podobno. Tega v Palomi zdaj ni več. Zunanje službe smo nadomestili z notranjim kadrom,” je za Žurnal24 pojasnil Jože Korotaj, predsednik sveta delavcev v Palomi.

 

Mehki odhodi

Kadrovanje. Rajtmajer je še pojasnil, da letos pričakujejo okoli 50 mehkih odhodov iz podjetja. “To so delavci, ki so tik pred upokojitvijo, takšni, ki želijo sami zapustiti podjetje in podobno,” je še dodal prvi mož Palome.

Poslovanje pozitivno
“Pridelali smo več kot 500 tisoč evrov plusa. Zadnja leta je bila iz tekočega poslovanja namreč v Palomi pridelana izguba,” pa je pojasnil Bojan Rajtmajer, predsednik uprave Palome. Korotaj je dodal, da je k temu veliko pripomogel tudi sanacijski načrt podjetja. “Pa tudi nova uprava ima zasluge za to. Svet delavcev od predsednika uprave nenehno zahteva vse boljše rezultate. Sledimo mu na vsakem koraku in mu dihamo za ovratnik,” je še pojasnil predsednik sveta delavcev.

Manj naročil
Tako kot drugod se tudi v sladkogorski Palomi spopadajo z upadom naročil. “Marca že imamo upad naročil. Pričakujemo, da se bo nadaljeval tudi aprila. Manj naročil prihaja iz Hrvaške, Velike Britanije in Madžarske,” je povedal Rajtmajer. Za zdaj pa ne razmišljajo o skrajšanju delovnika.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.