Bolnišnica Celje: Je opečeni štiriletnik res predolgo čakal na obravnavo?

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Celjska bolnišnica bo javnost seznanila z zaključki strokovnega nadzora glede opečenega štiriletnica.
Oglej si celoten članek

Splošna bolnišnica Celje naj bi danes, kot pričakuje minister za zdravje Janez Poklukar, javnost seznanila z zaključki strokovnega nadzora glede zapleta s štiriletnim otrokom, ki so ga na urgenco pripeljali zaradi opeklin. Kot smo poročali, je oče v petek na urgenco  pripeljal štiriletnega sina z opečeno nogo. Otroka v obravnavo niso želeli sprejeti brez negativnega hitrega testa, zato je moral štiriletnik z opeklinami 40 minut čakati pred urgenco.

"Dejstvo je, da mora biti nujna medicinska pomoč nudena vsem, ki jo potrebujejo, ne glede na covid stanje. Še posebej pozorni moramo biti na naše najmlajše," poudarja Poklukar. Minister za zdravje je opravil pogovor z vodstvom celjske bolnišnice, kjer so mu pojasnili, da so odredili strokovni nadzor, izsledki pa naj bi bili znani danes. 

Po pisanju spletnega Večera je oče otroka pri prihodu v bolnišnico na formular zapisal, da sin malo kašlja, ker je bil prehlajen. Dečka so po besedah njegovega očeta v bolnico sprejeli šele, ko je poklical direktorico bolnišnice.

"Gre za poškodbo pri predšolskem otroku, ki je bila obravnavana korektno, kar zadeva strokovne vsebine. Postavilo pa se je vprašanje, ali je bil otrok obravnavan tudi dovolj hitro," je za portal 24ur povedal strokovni direktor bolnišnice Radko Komadina.

Brez PCT pogoja bi po zagotovilih ministrstva za zdravje lahko šli k zdravniku v primeru nujnih zdravstvenih storitev. To vključuje nujno medicinsko pomoč, nujno zobozdravstveno pomoč ali nujno zdravljenje in neodložljive zdravstvene in zobozdravstvene storitve, vse zdravstvene storitve otrok, zdravstvene storitve s stopnjama nujno ali zelo hitro, preventivne preglede otrok, šolarjev, dijakov in študentov; zdravstvene storitve, povezane z načrtovanjem družine, kontracepcijo, nosečnostjo in porodom, umetno oploditvijo in prekinitvijo nosečnosti; reševalne prevoze in krvodajalstvo.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 23:51 11. Oktober 2021.

    Spoštovana gospoda,tako ne gre več naprej.Pa za vražjo mater,kdaj je kdo od zdravnikov še kaj odgovarjal?Naj mi nekdo pojasni,ker ne …

  • 10:36 11. Oktober 2021.

    Za takšne primere so predvideni protokoli obravnave, pri katerih se smatra, da je otrok okužen, se pravi je potrebno uporabljati …

  • 10:15 11. Oktober 2021.

    In potem se čudijo ,da imajo ljudje takšen odnos do zdravnikov . Imajo srečo ,da ni prišel kakšen norec in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.