Bomba na filipinskem letališču

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Pred zgradbo filipinskega letališča Zamboanga na jugu države je eksplodirala bomba. Pri tem sta bila ubita dva človeka, 24 ljudi pa je ranjenih. Med njimi tudi lokalni guverner.
Oglej si celoten članek

Eksplozija se je zgodila le nekaj minut pred prihodom ameriškega veleposlanika na Filipinih Harryja Thomasa. Ta je obisk na omenjenem območju že odpovedal.

Ameriška vojska ima namreč na jugu države vojaško oporišče s 500 vojaki. Tam filipinskim oblastem pomagajo pri varovanju prebivalcev, saj na območju delujejo številne tolpe, ki ugrabljajo ljudi.

Policist Edwin de Ocampo je dejal, da je glede na pričevanja prič in posnetkov varnostnih kamer mogoče sklepati, da je napadalec bombo skrival v kovčku.

Med ranjenimi je bil tudi guverner filipinske pokrajine Sulu Sakur Tan. Slednji je že dejal, da je bil tarča bombnega napada prav on. Tan je namreč v zadnjem času vodil agresivno kampanjo proti voditelju ugrabiteljske tolpe Abu Sayyafu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.