Bomo dobili še enega samostojnega poslanca?

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Poslanec DeSUS-a Ivan Simčič se mora po očitkih o domnevno ponarejenem spričevalu do torka odločiti o poslanski funkciji.
Oglej si celoten članek

Če se torej Simčič odloči, da ne bo odstopil s funkcije, bo verjetno v državnem zboru ostal kot samostojni poslanec, tako kot njegov poslanski kolega Ivan Vogrin, ki je pretekli teden zaradi očitkov glede dolgov svojega podjetja zapustil poslansko skupino Liste Virant.

Če pa se bo Simčič odločil za odstop s poslanske funkcije, Franc Jurša meni, da bi bilo korektno in pošteno, da s tem počaka do preteka šestih mesecev od potrditve mandata, da ne bi bile potrebne nadomestne poslanske volitve za njegov sedež.

"Če Simčič sam ne bo nič ukrenil, bo zagotovo ukrepala stranka," je jasen vodja poslanske skupine DeSUS.

Predsednik stranke Karl Erjavec je danes pojasnil, da se bosta s Simčičem sestala v ponedeljek. V torek bo z vsebino pogovora seznanil izvršni odbor stranke, ko bodo tudi sprejeli odločitev o Simčičevi usodi.

Stranka še ni postavila pogojev

Na vprašanje, ali je stranka DeSUS Simčiču dejansko postavila na izbiro le omenjeni dve možnosti, pa je Jurša za odgovoril, da stranka še ni postavljala pogojev, temveč je Simčič toliko "moder, da ve, za kaj gre". V smeri takih zaključkov sta zadnji pogovor sklenila tudi Simčič in predsednik stranke Karl Erjavec, je dejal Jurša.

Poslanci DeSUS-a so namreč 3. aprila skupaj z Erjavcem razpravljali o usodi Simčiča, ki ga bremenijo obtožbe glede domnevno ponarejenega srednješolskega spričevala. Dogovorili so se, da se zopet sestanejo čez dva tedna, v tem času pa naj bi se Simčič odločil glede svoje poslanske usode.

Ob tem je poslanec še enkrat poudaril, da se mu dogaja krivica in da bo dokazal, kje je hodil v šolo. S pomočjo pravne pomoči pa da bo dokazal svojo nedolžnost in krivico oziroma gonjo, ki se dogaja proti njemu. Erjavec je po sestanku povedal, da je poslancu dal nekaj možnosti za rešitev situacije, možnosti pa takrat ni želel razkriti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 09:16 15. April 2012.

    mat kaj je mogoče v ravbar deželi???...

  • 19:51 13. April 2012.

    Neodvisna poslanca naj se preimenujeta v stranko goljufa in lopova ali SGL.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.