Bonus ali nič bonusa, cena enaka

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Wiz. Podatek, kdaj ste imeli zadnjo nesrečo, ne vpliva na ceno zavarovanja.
Oglej si celoten članek

Pri spletni zavarovalnici Wiz je cena avtomobilskega obveznega (AO) zavarovanja enaka za vse – tako za tiste, ki imajo 50-odstotni bonus, kot za tiste, ki bonusa nimajo, je pokazal testni izračun. Podatek o številu let brez škode namreč na ceno ne vpliva. "Ta podatek ima za nas informativni značaj. Statistično gledano bo le vsak 20. voznik doživel škodo. Pri Wizu si prizadevamo, da ne bi večina plačevala višje premije zaradi nepazljivosti in neodgovornosti peščice. Verjamemo, da je vsaj 90 odstotkov voznikov varnih in odgovornih," je razložil Marko Štokelj. Kot je dodal, so vnos podatka o bonusu izpustili tudi zato, ker precej voznikov ne ve zagotovo, koliko bonusa imajo, in bi jih zahteva po vnosu tega podatka lahko odvrnila od sklenitve zavarovanja.

Tistim, ki bi odšli k drugi zavarovalnici, ki bonus upošteva, pa Wiz izda potrdilo o trajanju zavarovanja in številu škod v tem obdobju, kar je osnova za izračun bonusa. Bonusi za pretekle police so shranjeni v informacijskem sistemu Slovenskega zavarovalnega združenja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.