Boris Pahor za državljana Evrope

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Slovenski evropski poslanci vložili kandidaturo Boris Pahorja za nagrado državljan Evrope 2013.
Oglej si celoten članek

Evropski parlament to nagrado podeljuje "državljankam in državljanom Evropske unije, ki so izkazali izjemno zavezanost k spodbujanju boljšega vzajemnega razumevanja in tesnejšega povezovanja med državljani in državljankami držav članic ter tako prispevali h krepitvi evropskega duha".

"Boris Pahor je kot kritični pisatelj in velik intelektualec neprecenljivo vplival na slovenski jezik ter na kulturni razvoj območja med Italijo in Slovenijo. Gre torej za pomembnega Slovenca in velikega Evropejca, ki uživa velik ugled tako v Sloveniji in Italiji kot tudi v mednarodnem prostoru.  Ta nagrada bi ob njegovem 100. jubileju tako pomenila veliko priznanje za njegovo življenjsko delo," so sporočili slovenski poslanci v Evropi.

Imena dobitnikov bodo predvidoma znana v začetku junija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:39 22. April 2013.

    Ne zanš brati? Izbira se med državljani EU in ne med imetniki dovoljenj za delo v EU.

  • 13:44 22. April 2013.

    Delavca VEGRADA za državljana evrope!!!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.