Borut Pahor ostal brez perila

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Zaplet slovenskega predsednika Boruta Pahorja.
Oglej si celoten članek

Predsednik republike Borut Pahor se mudi na delovnem obisku v Nemčiji, kjer je kot osrednji govornik nocoj nastopil na letnem srečanju Nemškega združenja malih in srednjih podjetij.

Pred nastopom se je soočil z zapletom s svojo prtljago, kar je objavil na svojem profilu na Instagramu. "Danes preko Frankfurta v Berlin. Drama po prihodu v hotel. Ostal brez oblek in srajc. Nek neznani potnik na komercialni liniji ima precej dober okus. Na hitro sem si kupil nekaj zasilnega. Na falkonu se mi kaj takega verjetno ne bi zgodilo."

Dobro sodelovanje med državama

Pahor se je sicer v okviru svojega govora na srečanju, ki se ga je udeležilo več kot 3500 predstavnikov nemškega gospodarstva, sto poslancev zveznega parlamenta in nad sto veleposlanikov, dotaknil tudi odnosov med Slovenijo in Nemčijo, je poročala STA. Dejal je, da državi družijo enake vrednote, zelo podobna politična in poslovna kultura, obe državi tudi razvijata podoben model socialnega tržnega gospodarstva.

Spomnil je, da je Nemčija najpomembnejši gospodarski partner Slovenije. "Poslovanje z njo pomeni 20-odstotni delež celotne menjave Slovenije s tujino. V lanskem letu je trgovinska menjava med našima državama presegla deset milijard evrov. Samo v zadnjem letu se je povečala za skoraj 12 odstotkov. Nemčija je tretji najpomembnejši vlagatelj v Sloveniji. V naši državi posluje 750 podjetij z nemškim kapitalom, kar pomeni deset odstotkov vseh tujih naložb pri nas. Število nemških turistov v Sloveniji se povečuje iz leta v leto. Pred dvema letoma se je povečalo za devet odstotkov, v prvi polovici lanskega leta pa kar za 30," je dejal Pahor. Slovenija se je po njegovih besedah dokončno izvlekla iz gospodarske krize, odlično okreva in je danes med najhitreje rastočimi gospodarstvi v Evropski uniji.

Jutri bo slovenski predsednik obiskal nemški parlament in se sestal z njegovim predsednikom Wolfgangom Schäublejem. Srečal se bo tudi z ministrskim predsednikom nemške zvezne dežele Brandenburg Dietmarjem Woidkejem. Obisk v Nemčiji bo sklenil v sredo s srečanjem z nemškim predsednikom Frank-Walterjem Steinmeierjem, je še poročala STA.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • dd
    12:12 13. Marec 2018.

    Če se mu je mudilo, bi mu lahko perilo posodila kakšna ženska.

  • 11:39 13. Marec 2018.

    Ostal je brez tangic.

  • 09:21 13. Marec 2018.

    Hi,hihihih.....Pahor ostal brez mesečnega perila !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.