Bošnjak: "Niti enega samega prevoda"

Foto: Žurnal24 (Foto: Benjamin Kovač)
Sodišče je tožilstvu naročilo, da mora v 20 dneh predložiti prevode italijanskih odredb. Sojenje se nadaljuje z zapisnikim, kako so policisti v Italiji osumljene opazovali.
Oglej si celoten članek

"Čisto nič se ni spremenilo od prejšnjega tedna. Poleg zgoščenk nismo prejeli niti enega samega prevoda, čeprav je sodišče to naložilo v najkrajšem možnem času," je povedal Marko Bošnjak iz odvetniške družbe Čeferin, zagovornik Dragana Tošića.

"Sodišče naj pridobi izvirnike teh morebitnih odredb za prisluškovanje. Tožilstvo naj pozove, da predloži vso komunikacijo. Ugotovi naj se, ali v resnici obstajajo izvirniki, in jih primerja z overjenimi prepisi, ki jih je predložilo tožilstvo," dodaja.

V spisu ni bilo sodnih odredb
Okrožna državna tožilka Blanka Žgajnar bi morala posredovati kopije sodnih odredb italijanskih organov, s katerimi se je dovolilo prisluhe.

Sojenje domnevnemu slovenskemu delu narkokartela t. i. kralja kokaina Darka Šarića se je začelo 10. maja. Na zatožno klop so sedli Dragan Tošić, brata Mirzet in Miralem Lucević, Boštjan Kopčič, Dragan Beljkaš, Anes Selman, Peter Khermayer, Sandra Udrih, Đemajli Manđuka, Robert Šabič, Jakob Remškar, Valter Abramovič, Tadej Poljak, Marko Bublič, Dejan Zupan, Suzana Remškar in Zdenka Kondić.

Dokazni postopek bi se moral začeti z branjem odredb italijanskih organov že na prejšnji obravnavi 24. maja, vendar je obramba opozorila, da v spisu ni sodnih odredb, ki bi dovoljevale prisluhe.

S CD-ji tehnične težave
Žgajnarjeva je obrambi razložila, da je tožilstvo že v fazi preiskave italijanske pravosodne organe zaprosilo za določeno dokumentacijo. Del dokumentacije so dobili že takrat, del pa kasneje. Tako so komaj 5. maja dobili pet zgoščenk, na katerih so tudi kopije sodnih odredb. Je pa pojasnila, da so z zgoščenkami, na katerih so uradni dokumenti, tehnične težave, zato so trenutno prek zgoščenk dostopni le neformalni dokumenti.

Predsednik senata je zato odločil, da mora tožilstvo v roku enega dneva posredovati kopije odredb italijanskega sodišča glede izvajanja prikritih preiskovalnih ukrepov, v najkrajšem času pa tudi njihove prevode.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.