Boštjan Šefic: Migracijski tok trajal še nadaljnjih pet let

Foto: EPA
Foto: EPA
Državni sekretar Boštjan Šefic je danes izpostavil, da pričakuje, da bo migracijski tok trajal še nadaljnih pet let.
Oglej si celoten članek

Po navedbah STA je državni sekretar Boštjan Šefic danes na Poslovni konferenci Portorož povedal, da pričakuje, da bo migracijski tok trajal še nadaljnjih pet let. Od migracij pa naj si ne bi obetali ekonomskih koristi: "Gre za ekonomske migrante, ki so nad našo deželo sicer pozitivno presenečeni, a ne kažejo nobenega interesa, da bi ostali. Smo samo tranzit."

Šefic je izrazil tudi napovedjo o prihodu 20 milijonov ljudi iz severne in centralne Afrike. Migracijski tokovi pa naj bi bili tudi novo repozicioniranje sveta, saj po Šefičevem mnenju kažejo, da gre ta "vojno za vodo, za naravne dobrine", kar je tudi posledica globalizacije.

Še vedno pa ostaja odprto ostaja tudi vprašanje vračanja ekonomskih migrantov, ki naj bi jih nekatere države - vključno s Slovenijo - rade začele vračati. A kot je izpostavil Šefic na včerajšnji novinarski konferenci, Slovenija ne more ravnati enostransko. Vračanje pa bi moralo biti stvar dogovora.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 31

  • 10:48 21. November 2015.

    ŽE NOSTRADAMUS JE NAPOVEDAL "KAMELE BODO PILE VODO IZ RENA " , KAJ VAM NI JASNO ???? PA NE ZARADI …

  • 09:37 21. November 2015.

    Maja-samo je ena razlika katere ne vidiš.Oni so se asimilirali v družbo.Ti iz kamene dobe kateri pa prihajajo k nam …

  • 09:33 21. November 2015.

    Tukaj gor visi veliko politikov iz parlamenta,ti nam dajejo minuse!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.