Božič pride že februarja

Foto: Žurnal24 Janez Božič, bivši prometni minister, ki tako kot krški župan Franc Bogovič prih
Kostak. Nadzorniki zožili krog favoritov za direktorja. Prednost bivšemu ministru.
Oglej si celoten članek
Lastništvo. Največji lastnik družbe Kostak, ki predstavlja skupino s 350 zaposlenimi, je Občina Krško s 43-odstotnim deležem. Z desetimi odstotki ji sledi podjetje Brantner iz Avstrije, po slabih osem odstotkov lastništva pa imajo podjetja Timi, Vipso in Iteo.

Direktor Kostaka bo brez dvoma Janez Božič, nekdanji prometni minister,” je zatrdil naš vir. Na odločitev naj ne bi vplivalo včerajšnje zaslišanje kandidatov, temveč vnaprejšnji dogovor, dodaja vir. Nadzorni svet Kostaka se je namreč včeraj pogovoril z vsemi petimi kandidati za direktorja, poleg že omenjenega so to Božidar Resnik, Miljenko Muha, Jože Leskovar in Iztok Starc. Odločitev bo znana prihodnjo sredo, v igri pa so, kot je po seji pojasnil predsednik nadzornega sveta Rudi Mlinarič, ostali še trije. Naj spomnimo, Kostakovi upravi, ki jo je vodil Resnik, se je mandat iztekel na silvestrovo. Glavni razlog za njeno zamenjavo pa naj bi bila predvsem nesoglasja med Resnikom in Muho, članom uprave za trženje.


10 let je naveza Resnik-Muha vodila krški Kostak.
Resnik v energetiko?
V javnosti pa se že pojavljajo govorice o nadaljnjih poteh kandidatov, ki ne bodo izbrani. Resnik naj bi se znašel na čelu novega razvojnega centra za energetiko v Krškem, Muho menda snubijo Brežičani, Božiču pa naj bi se v Kostaku pridružila Melita Čopar, dozdajšnja direktorica občinske uprave, ki je tudi članica nadzornega sveta družbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.