Božiček oživljal mesto

Foto: Žurnal24 V črnomaljsko staro mestno jedro se je vrnilo življenje, a le za nekaj dni. (Fot
Staro mestno jedro. Sameva. Lastniki lokalov hočejo visoke najemnine.
Oglej si celoten članek

V Črnomlju se že leta jadikuje nad vse praznejšim starim mestnim jedrom in hkrati govori, da ga je treba oživiti.

Anica Matkovič s prijatelji se je odločila, da ga vsaj ob najbolj veselem času v letu popestri in pričara nekaj božično-novoletnega vzdušja. Tako je ves minuli teden popoldne staro mestno jedro oživelo ob rajanju Božička s spremstvom, zadišalo je po kuhanem vinu in pritegnilo obiskovalce, ki se sicer raje zadržujejo v bližini velikih trgovskih središč.

“Ljubljanske” najemnine
Mestno jedro bi lahko oživili tako, da bi dali najemnikom trgovin prostor v najem za simboličen znesek, tako kot so naredili v nekaterih drugih mestih, menijo Črnomaljci.

“Večina lastnikov lokalov v starem mestnem jedru živi v Ljubljani in temu primerno pričakuje tudi 'ljubljanske' najemnine,” problem vidi županja Mojca Čemas Stjepanovič. Kot zatrjuje, si bodo na občini še naprej prizadevali najti primerno rešitev, saj prazne izložbe mestu niso ravno v ponos.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.