Božiček tudi v vesolju

Foto: Žurnal24 Božiček je obiskal tudi astronavte na Mednarodni vesoljski postaji.
Še pravočasno za praznike je rusko tovorno vesoljsko plovilo Progress, otovorjeno z božičnimi darili, prispelo na Mednarodno vesoljsko postajo (ISS).
Oglej si celoten članek

Plovilo brez posadke je postajo doseglo danes ob 9.14 po srednjeevropskem času, so sporočili iz vodstva poleta. Progress je za oba ameriška astronavta in ruska kozmonavta pripeljal sladkarije, 13 kilogramov svežega sadja ter tri zavojčke medu. Glavni tovor pa je predstavljalo gorivo, pitna voda in oprema.

Ameriška astronavta Peggy Whitson in Dan Tani na krovu ISS skupaj z Rusom Jurijem Malenčenkom pripravljata vse potrebno za prihod evropskega vesoljskega laboratorija Columbus v januarju. Raziskovalna postaja naj bi proti ISS z nekajtedensko zamudo krenila 10. januarja na krovu ameriškega raketoplana Atlantis. Posadka ISS bo lahko celo dvakrat praznovala božič: v teh dneh ter 7. januarja po julijanskem koledarju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.