Božičkova pošta: Lani je prejel več kot 20.000 pisem

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Božiček vsako leto prejme več tistoč pisem otrok in vsakemu otroku odgovori in mu pošlje manjše darilo.
Oglej si celoten članek

S projektom Božičkova pošta so na Pošti Slovenije začeli leta 2010, kar pomeni, da so otroci letos Božičku pisali že osmo leto zapored. Akcija je nastala z namenom spodbujanja pisanja med najmlajšimi in tako vsako leto v pisanju in dobrih željah povezuje otroke iz cele Slovenije. 

Otroci so letos Božičku pisali vse do 17. decembra, saj mora potem Božiček odgovoriti še pred prazniki. Lansko leto je prejel več kot 20.000 pisem in risbic otrok in tudi letos se številke gibljejo nekje v teh okvirjih. 

Kljub temu, da v zadnjih časih vedno več komunikacije poteka preko telefonov in drugih elektronskih naprav, pa s Pošte Slovenije sporočajo, da Božiček v zadnjih letih dobiva več pisem, kot jih je prejel pred leti, ko se je več pisalo na roke. Številke so se takrat gibale okoli 15.000 pisem. 

Za zdaj se še niso odločili, da bi otroci pisma pošiljali tudi preko elektronske pošte, saj želijo spodbujati pisanje med najmljašimi. Otroci pišejo po navadni pošti, večkrat pošljejo tudi risbice in ročno narejene izdelke, pišejo pa tudi skupine otrok iz vrtcev in šol. 

Želje otrok so različne. Letos so otroke še dodatno želeli spodbuditi k razmišljanju o nematerialnih željah, predvsem so želeli spodbuditi lepe misli in dobra dela. "Da razmišljajo o tem, da prijazna beseda, lepe misli in dobra dela tkejo doživljenjska prijateljstva, ustvarjajo zabavne dogodivščine in večne spomine," so še sporočili s Pošte Slovenije. Dodajajo še, da tudi v vrtcih in šolah veliko govorijo o tem in da so izdelki, ki jih vsako leto prejmejo občudovanja vredni.

Foto: Profimedia Otrok, ki piše pismo Božičku

Od začetka projekta pa vse do danes so največ pisem prejeli lansko leto, letos so številke precej podobne.

Božiček tudi vsakemu otroku odpiše in mu pošlje manjše darilce. "Božiček s pomočjo svojega prijatelja Poštarja Pavlija odgovori prav vsakemu otroku, če je le na pismu naveden naslov. Zraven priloži tudi manjše darilo."

Izpeljava takšnega projekta vzame kar nekaj časa, vendar se Božiček in Poštar Pavli prav nič ne pritožujeta, saj z veseljem prebirata pisma otrok in nanje odgovorjata.

Vsi tisti, ki ste letos pozabili pisati Božičku, boste to ponovno lahko naredili naslednje leto. 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.