Božični koncerti zaradi suše v blagajni odpadejo

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Praznični program, ki se začenja danes, so v Mariboru oklestili zaradi "določanja prioritet pri namenski porabi sredstev", sporočajo iz štajerske prestolnice.
Oglej si celoten članek

Mariborski župan Andrej Fištravec in novi direktor mestne uprave Damjan Lah sta zaradi izpraznjene občinske blagajne napovedala drastične reze na vseh področjih.

Kljub odpovedi koncertov organizatorji Čarobnega decembra in Vilinskega mesta sporočajo, da bodo vse aktivnosti, ki so vezane na gostinsko in sejemsko dejavnost, potekale nemoteno, tako kot je zapisano v programu. 

Mariborski kulturniki so vodstvu občine poslali zahtevo proti napovedanemu krčenju proračunskih sredstev za njihove programe - po njihovem gre za radikalen in brutalen poseg v delovanje večine štajerskih organizacij. Poudarjajo, da bo zatiskanje pasu ogrozilo delovna mesta, poleg tega bo kakovost bivanja v mestu slabaša. 

"Zahetvamo dialog in pozivamo k razumu, zato smo danes tu skupaj, složni kot še nikoli doslej," poudarja direktor Narodnega doma Maribor Vladimir Rukavina in dodaja: "Ne strinjamo se z napovedanimi rezi. Ne strinjamo se z odpuščanjem nič krivih kreativnih ljudi za to, da bi iz njih naredili socialne podpirance in jih postavili na cesto."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:49 12. December 2014.

    Jaz sem pa vseskozi mislil, da koncerte plačajo obiskovalci - če ne neposredno preko vstopnic, pa posredno, z nakupi na …

  • 23:27 11. December 2014.

    Prav lahko se zgodi, da bo v Mariboru zavrelo na ulicah prav za silvesterski večer. Več kot polovica mariborčanov in …

  • 19:27 11. December 2014.

    važno da ne zmanjka za vsakodnevne potne stroške laha ( lj-mb ) !!! <br />(zasluge za kresalkin npu) !<br />ej …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.