Bratuškova ni želela razkriti imena za finančnega ministra

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Mandatarka za sestavo vlade in vodja PS je zavrnila navedbe, da nima kandidatov za finančnega ministra.
Oglej si celoten članek

Kot je Alenka Bratušek dejala na nocojšnjih Odmevih na TV Slovenija, je kandidatov več. O imenih ni želela govoriti, ker so se v PS zavezali, da imen kandidatov za ministre do torka ne bodo razkrili.

Za 24UR ZVEČER, pa je dejala, da upa, da vsi vedo, da to za Slovenijo pomeni nadaljevanje agonije oziroma nadaljevanje aktualne vlade Janeza Janše, saj pot do predčasnih volitev v Sloveniji ni enostavna in tudi ob padcu projekta te na sporedu ne bi bile jutri.

O vlogi Jankovića v stranki PS pravi, da upa, da je tekom pogajanj tudi Virantove uspela prepričati o tem, kako stojijo stvari v Pozitivni Sloveniji, navsezadnje so se pogajali z njo, Jankoviča na pogajanjih ni bilo.

Po njenem mnenju je Janković dal stranki prosto pot, pogajanja z bodočimi koalicijskimi partnericami pa je ocenila kot dobra, saj so uskladili tudi nekatere programske razlike, ki so se še pred nekaj dnevi zdele nepremostljiva prepreka.

Na vprašanje, kdo bo Pozitivno Slovenijo popeljal na predčasne volitve, če bi do njih prišlo, pa je Bratuškova dejala, da bo stranka predsednika dobila na kongresu, Janković pa da ima pravico do kandidature kot vsi ostali člani stranke. A za vrnitev na čelo stranke mora biti na kongresu seveda izvoljen.

Še šest dni časa

V DZ so danes potekala zadnja usklajevanja programa morebitne nove vlade. Čeprav je bilo pričakovati parafiranje koalicijske pogodbe, je prvak DL Gregor Virant dejal, da ne bo nič podpisoval pred sredino sejo sveta DL. Popoldne so se tako brez njega sestali ostali potencialni partnerji. Neuradno naj bi se zapletlo pri resornem umeščanju energetike.

Bratuškova je poudarila, da je Virant povedal to, kar govorijo tudi drugi vodje strank, da morajo o vstopu določene stranke v vlado odločati sveti strank.

Stranke sicer v prihodnjih dneh čaka še uskladitev kandidatov za ministre. Bratuškova mora kandidatno listo predložiti najkasneje do 14. marca. V javnosti je zaokrožilo že več imen, največ težav pa naj bi po poročanju medijev predstavljalo iskanje za vse stranke primernega kandidata za finančnega ministra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • gec
    18:48 9. Marec 2013.

    KLINČEK,A SI KLOBOTU HODU NA PREDAVANJA,IDIOT ŠIZOFRENI..

  • 18:27 9. Marec 2013.

    dragec a boli

  • 09:55 9. Marec 2013.

    prosim za kak stari ravbarski obraz...da povdarite svoje smernice politike!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.