Bratuškova poziva: Stopimo skupaj!

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
"Bomo v zgodovini poznani po tem, da smo na testu zgodovine klavrno pogrnili?" se je danes na Treh kraljih na Festivalu miru pred pretežno starejšim občinstvom spraševala premierka Alenka Bratušek.
Oglej si celoten članek

V duhu partizanskih in delavskih pesmi je danes na Treh kraljih na Pohorju potekal Festival miru, namenjen počastitvi sobotnega dneva upora proti okupatorju in prihajajočega mednarodnega praznika dela.

Osrednja govornica srečanja, predsednica vlade Alenka Bratušek, je poudarila pomen vrednot NOB v sedanjosti in opozorila na odgovornost ravnanja zdajšnjih generacij. Organizatorji so na prireditvi našteli okoli 2000 ljudi, a je bilo med njimi le malo mladih.

"Vrednote narodnoosvobodilnega boja so, četudi se sliši kot igra besed, dejansko vrednote miru. V vojni jih je bilo resda potrebno izboriti, ohranjati in negovati pa jih je potrebno v miru," je poudarila Bratuškova.

Ob razmišljanju o zdajšnjih politično-gospodarskih razmerah pa je poudarila potrebo po sodelovanju vseh v državi: "Bomo poznani po tem, da smo v ključnem trenutku, ko se večina sveta sooča z gospodarsko in siceršnjo družbeno krizo, stopili skupaj ne glede na nazorske, politične in še kakšne razlike? Ali pa po tem, da so bile ravno te razlike za nas prevelik zalogaj in smo na testu zgodovine klavrno pogrnili?" se je vprašala Bratuškova, ki je prepričana v prvo možnost.

Poudarila je, da gredo v to smer prizadevanja po umiritvi političnih strasti in po dvigu kulture političnega dialoga, v to smer so nenazadnje šla tudi, kot je dejala, njena nedavna zagotovila Evropi, da Slovenija zmore, kar mora. Izpostavila je nujnost odgovornega ravnanja vseh, predvsem pa odgovornosti, ki jih današnja generacija nosi za prihodnje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 21

  • 18:39 8. Maj 2013.

    Največji problem je bonsaizem, ata-pampersizem, bulmastifizem in ostali podobni umoboli!

  • 10:29 7. Maj 2013.

    Hja, ti si pa v hosti natepaval partizanko..

  • 09:29 3. Maj 2013.

    Kaj če bi ti mal manj pokvarjeno govoru ? Bi te še ona usekanka zastopla celo morda .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.