Bratuškova se bo predstavila v angleščini

Foto: Printscreen CNN
Foto: Printscreen CNN
Alenka Bratušek bo na zaslišanjih v Evropskem parlamentu poslance nagovorila v angleščini, na vprašanja bo odgovarjala v slovenščini.
Oglej si celoten članek

Alenka Bratušek poslance odborov na zaslišanjih v Evropskem parlamentu nagovorila v angleščini, nato pa bo na vprašanja poslancev odgovarjala v slovenščini, so za Žurnal24 potrdili viri v Bruslju.

Bratuškova, ki naj bi v Junckerjevi komisiji prevzela podpredsedniški položaj, bo 6. oktobra zaslišana pred odboroma, odgovornima za okolje in energijo. Zaslišanja bodo trajala tri ure, kandidati pa so že prejeli poseben vprašalnik s splošnimi vprašanji in vprašanji, ki so povezani s področjem za katerega kandidirajo.

Angleščino naj bi že izpilila

Bratuškova bi na zaslišanjih sicer lahko govorila v katerem koli od 24-ih uradnih jezikov Evropske unije. Kandidati namreč lahko izbirajo med vsemi uradnimi jeziki, lahko pa tudi izmenično odgovarjajo v enem in nato v drugem jeziku. Kot so še pojasnili v Bruslju, kandidatu za komisarja ni potrebno najaviti v katerem jeziku bo odgovarjal na zaslišanju pred pristojnim odborom, je pa zaradi organizacije prevajalcev, zaželeno. 

Zaradi slabega znanja engleščine, ki ga je pokazala v intervjuju za CNN so na, takrat še premierko, Alenko Bratušek letele številne hude kritike. Bratuškova naj bi se takrat odločila, da bo svoje znanje angleščine izpopolnila v jezikovni šoli, kjer tuje jezike učijo s pomočjo hipnoze.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 13:20 26. September 2014.

    Zokijeva sodra! Te je pa nateg.....!<br />Banda furska če!

  • 13:17 26. September 2014.

    Če je ne zmero ustavit Yuncker in ne Mirooo, jo lahko ljudje<br />http://www.sgoal.org/Alenka-Bratusek-must-resign-as-candidate-for-EU-Commissioner

  • 11:54 26. September 2014.

    nočem bit žleht, sam.... buhahahahahahaha :D

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.