Bratuškovo zastopajo Čeferini

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Odvetniška družba Čeferin je prevzela zastopanje Alenke Bratušek v postopku Komisije za preprečevanje korupcije, ki preiskuje postopek izbire slovenskega kandidata za evropskega komisarja, potrjuje Aleksander Čeferin.
Oglej si celoten članek

Odvetniška družba Čeferin je zastopanje nekdanje premierke in kandidatke za evropsko komisarko Alenke Bratušek v omenjenem primeru prevzela ta teden. Bratuškova, ki ji je KPK 9. septembra posredovala osnutek ugotovitev po pregledu postopka izbire kandidata za evropskega komisarja, tega dokumenta sicer še ni dvignila. Prav tako dokumenta še niso prejeli v odvetniški družbi, so pa zanj zaprosili predstavnike KPK.

Aleksander Čeferin pričakuje, da bo vsebino osnutka ugotovitev KPK prejel v ponedeljek in bo, kot je pravi, takrat lahko povedal kaj več. Bratuškova ima sicer po prejemu osnutka sedem delovnih dni časa, da se izjasni o navedbah v dokumentu, z utemeljeno prošnjo pa lahko zaprosi tudi za podaljšanje roka za nadaljnjih sedem delovnih dni, pojasnjujejo v KPK.

Prošnja zastopnika, da tudi njemu pošljejo osnutek, ne spremeni teh rokov. Ti bodo torej začeli teči z dnem, ko bo Bratuškovi pošta vročena v nabiralnik, saj je do roka ni uspela dvigniti. Kdaj se bo (ali pa se je že) to zgodilo, na KPK še ne vedo, saj od Pošte Slovenije še niso dobili obvestila, da je bila pošiljka Bratuškovi vročena.

Po preteku vseh rokov bo senat KPK sprejel končni dokument in z njim tudi seznanil javnost.

KPK je postopek predlaganja slovenskih kandidatov v komisijo pod drobnogled na lastno pobudo vzela v začetku avgusta, kmalu po seji zdaj že nekdanje vlade, na kateri so takratni ministri sklenili v Bruselj poslati listo s tremi imeni, možnimi kandidati za komisarja iz Slovenije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 08:12 7. Oktober 2014.

    Da niso Čefurini ???

  • 17:11 1. Oktober 2014.

    Kaj imajo lopovi in politiki skupnega------ČEFERINA.

  • 17:24 27. September 2014.

    Ne vem, zakaj potrebuje enega najbolj znanih odvetnikov v državi, saj je vendar od vsega začetka zatrjevala, da je z …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.