Bravo, policisti! Preprečili tragedijo ...

Foto: PU Maribor
Foto: PU Maribor
Med obravnavo poškodovanega vozila v neposredni bližini preprečili požar večjih razsežnosti.
Oglej si celoten članek

S Policijske uprave Maribor so danes v dnevnih obvestilih opisali dogodek, do katerega je prišlo v ponedeljek malo pred 20. uro zvečer. Sprva so prejeli več klicev stanovalcev in očividcev o močnem ognju in dimu v stanovanjskem bloku na Smetanovi ulici. Ko so policisti potrkali na vrata, jih je odprl 32-letnik in jih takoj, ko je na pragu zagledal policiste, skušal zapreti.

Ker se je iz stanovanja pričel valiti dim, v notranjosti pa je bil viden večji ogenj, policistom ni preostalo drugega, kot da so moškega obvladali s pomočjo prisilnih sredstev.

"V tistem trenutku nisem pomislil na nič drugega kot na to, da moram vstopiti, saj bi lahko bil v stanovanju še kdo, gasilcev pa še ni bilo na kraju," je dejal eden od treh policistov Mitja Božnik, ki je brez pomisleka vstopil v goreče ter zadimljeno stanovanje. K sreči je bilo prazno, ker pa se je požar širil, je pričel z gašenjem.

S svojim ravnanjem so policisti preprečili širjenje požara ter posledično obvarovali življenje in premoženje stanovalcev. Dvema med njimi so morali zaradi vdihovanja dima nuditi medicinsko pomoč in so ju odpeljali v bolnišnico, a nista utrpela hujših posledic.

Policisti so ob ogledu kraja požara ugotovili, da je v stanovanju najprej zagorel lesen stol in blazine za sedenje, požar pa se je razširil na lesen balkon in po tleh proti notranjosti. Materialna škoda po nestrokovni oceni znaša 10.000 evrov.

Zaradi namerne povzročitve požara zbirajo obvestila v zvezi s kaznivim dejanjem povzročitve splošne nevarnosti, za kar osumljenemu grozi do pet let zapora. Sicer pa zoper istega osumljenca, ki je pred tem poškodoval tudi osebni avtomobil, policisti zbirajo tudi obvestila zaradi suma poškodovanja tuje stvari, za kar mu grozi še dodatna zaporna kazen do dveh let.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 11:54 4. Avgust 2017.

    Kakorkoli, BRAVO!

  • 22:45 2. Avgust 2017.

    Kakšni heroji, saj so plačani, torej so samo opravljali svoje delo. Ne delati iz muhe slona no.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.