Brecelj: To pelje v katastrofo za vse nas

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
O zdravniški stavki sta v oddaji 24ur zvečer govorila zdravnika Samo Zver in Erik Brecelj.
Oglej si celoten članek

Zver je znova povedal, da ne stavka in da na njegovem oddelku nihče ne stavka, pravi, da ne more verjeti, da se ukvarjamo z napovedmi, ali bodo posledice stavke hude čez pet ali deset dni.

"Ne morem verjeti, da se zdravniki s takimi stvarmi ukvarjamo. Mi ne smemo dopustiti, da do tega pride. Naše primarno mesto je biti ob bolniku in mi bolnikov ne smemo na ta način izpostavljati negotovosti in strahu," je povedal Zver.

Brecelj je prepričan, da bodo iz te zgodbe izšli "vsi potolčeni": zdravniki, Fides, bolniki in politiki. Za zdravniški sindikat Fides je celo podvomil, da bo obstal. Meni, da bi morali stavko zamrzniti in nadaljevati s pogajanju, saj sicer vse pelje "v katastrofo za vse nas".

Dodal je še, da na Onkološkem inštitutu zaradi stavke ni odpadla niti ena operacija. "Ko ima Fides jutranje sestanke, pride bolnik eno uro kasneje v operacijski blok, mi za to uro ali dve popoldne operiramo preko delovnega časa, da so vsi operirani," je povedal.

Za nekatere člane Fidesa pa ocenjuje, da imajo tako pomanjkanje empatije, da ne ve, ali so lahko zdravniki.  Meni še, da bi morali biti tisti zdravniki, ki delajo več, plačani več, a kot pravi, Fidesa to ne zanima.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 51

  • 06:38 16. Februar 2024.

    Medicinsko fakulteto, ki vzreja take "malo več nadljudi" pa je začasno treba zapreti. Take jih z našim denarjem ne bomo …

  • 06:29 16. Februar 2024.

    Te "nadljudi" pač nekdo vodi. Res so nekateri zdravniki "nekaj več".

  • 13:21 15. Februar 2024.

    Tisto, kar se mora spremeniti v zdravstvu in je ta vlada sicer pod Loredanom pravilno začela, a iz (ne)znanih razlog …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.