Brez brezplačnih vozovnic

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
(Ne)varno. Otrokom so odvzeli vozovnice, ker je šolska pot postala varna.
Oglej si celoten članek

Osnovnošolcema, bralčevima sinovoma, so ob začetku šolskega leta ukinili brezplačni vozovnici za avtobus s pojasnilom, da na poti do šole nista več ogrožena. Bralec se s tem ne strinja.

Čudežno varna pot

“Lani sta moja otroka od Občine Jesenice dobila vozovnici za šolski avtobus. Dejali so jima, da veljata do konca 9. razreda, letos pa jima na prvi šolski dan nista delovali. V šoli so pojasnili, da jima ne pripadata več, ker je šolska pot čudežno postala varna,” piše v pismu bralec iz Krajevne skupnosti (KS) Podmežakla.

Občina odgovarja, da je bil oktobra lani opravljen ogled šolskih poti do osnovne šole Prežihovega Voranca: “Na podlagi kriterijev ministrstva za izobraževanje je svet za preventivo in vzgojo (SPV) v cestnem prometu ugotovil, da je varnost učencev ogrožena le na Cesti 1. maja od hišne številke 82, druge poti v KS Podmežakla pa ne.” Dodajajo, da so bile vozovnice zato izdane le učencem na ogroženi relaciji.

Oče obeh učencev odgovarja, da starši o tem niso bili obveščeni, zato so presenečeni in ogorčeni nad odločitvijo: “Ne moremo verjeti, da se kaj takega lahko zgodi. Naši malčki morajo hoditi po cesti brez pločnika in prečkati nezavarovan železniški prehod s težko torbo na ramenih.”

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:01 10. September 2012.

    Treba prvo da kdo zgubi glavo potem pa bodo začeli razmišljat. Če kdo pozna Jesenice , potem je seznanjen da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.