Brez dela 150 ljudi

Foto: Žurnal24 (Foto: Nino Verdnik)
Carrera Optyl. Danes usklajevanje meril za odpuščanje delavcev.
Oglej si celoten članek

V ormoški Carreri Optyl, ki se ukvarja z idelavo očal in zaposluje nekaj več kot tisoč delavcev, bo danes vodstvo družbe skupaj s predstavniki sindikata oblikovalo merila za odpuščanje. "Razlog, ki ga navajajo, je konkurenca, pomanjšanje naročil in vsesplošna kriza," pojasnjuje Martin Dular, vodja sindikata v Skeiu.

Presežnih delavcev naj bi bilo 150, Silvo Kekec, direktor družbe, pa razmer včeraj ni želel komentirati. "Gre za šele prvi krog pogajanj, saj smo glede točkovanja meril še precej na nasprotnih bregovih. Če bomo našli skupna stališča, pa bi delavci, največ v proizvodnji, delo izgubili v dobrem mesecu," pravi Dular.

Naj spomnimo, da so v Carreri Optyl prvič odpuščali v začetku leta 2009, lani pa so zaradi povečanega povpraševanja nekaj 
delavcev zaposlili nazaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.