Brez denarja za plače

Foto: Žurnal24 “Verjetno bomo morali najeti kredit, saj nimamo denarja za plače ljudi, ki delaj
Financiranje. Nevladne organizacije morajo za preživetje najemati kredite.
Oglej si celoten članek

Strah nas je za lastna življenja, danes je težko živeti brez dohodka, težko je, če ne veš, ali boš imel naslednji mesec plačo,” pravi Monika Bohinec, ki dela v eni izmed ljubljanskih bivanjskih skupnosti.

Njihova nevladna organizacija se preživlja z razpisi ministrstva za delo, družino in socialne zadeve. A ker ti predvidevajo vračilo denarja za nazaj, morajo organizacije za pol leta sredstva najti drugje, kar veča njihovo finančno negotovost. Bohinčeva je dejala, da so ostali brez denarja, zato delavci do junija verjetno ne bodo imeli plač. To pa ogroža obstoj bivanjske skupnosti.

Zamude v Ljubljani Volitve. S podobnimi težavami se srečujejo tudi ljubljanska društva, saj rezultatov mladinskih razpisov še vedno ni. Na MOL so pojasnili, da je razlog v volitvah. Rezultati naj bi bili znani po sprejetju proračuna.

“Večji so privilegirani”
Že leta imamo enak problem,” je pojasnila in dodala, da je težko izvajati dolgoročne projekte, saj vsako leto znova ne veš, ali boš junija dobil sredstva. Nevladniki si zato izposojajo denar in celo jemljejo kredite. Ker večje organizacije denar pridobivajo še iz drugih virov, Bohinčeva meni, da so v prednosti pred manjšimi.

Na ministrstvu za delo so pojasnili, da se težav s financiranjem programov socialnega varstva zavedajo, zato iščejo “ustrezne rešitve tudi zanje”.

Ogrožena skupnost
Oskrbovanci bivanjske skupnosti po besedah Bohinčeve potrebujejo 24-urno oskrbo, zato rešitev ni v tem, da denar za hrano zberejo iz svojih pokojnin. Dodala je še, da jim zdaj preostane le upanje na pozitivne rezultate razpisa, ki naj bi bili znani konec aprila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.