Brez elektrike še vedno 300 gospodinjstev

Foto: razno 05.02.14. elektrovod, dalnovod, elektricna napeljava, elektrika, An electr razno 05.02.14. elektrovod, dalnovod, elektricna napeljava, elektrika, An electr
Odpravljanje posledic sneženja, ki je skupaj z dežjem v noči na soboto zajelo Slovenijo, ponekod še vedno poteka.
Oglej si celoten članek

Na območju Elektra Ljubljana je trenutno brez elektrike blizu 300 gospodinjstev. Število se je z nedelje na danes še nekoliko povečalo, saj se je v nedeljo pojavila nova okvara na daljnovodu Šemnik.

Na območju Elektra Ljubljana je trenutno 12 nenapajanih transformatorskih postaj in približno 300 uporabnikov distribucijskega omrežja brez preskrbe z električno energijo. Brez elektrike so tako nekatera gospodinjstva na območju Rakeka, Kočevja, Ribnice, Sodražice in Izlak, so danes sporočili iz Elektra Ljubljana.

Kljub celodnevnemu nedeljskemu delu vseh razpoložljivih terenskih ekip s celotnega področja Elektra Ljubljana v Zasavju niso uspeli sanirati vseh poškodovanih delov omrežja za distribucijo električne energije in zato z deli nadaljujejo danes.

Pri vzpostavljanju vzdržnega stanja na omrežju so poleg vseh ekip iz Zasavja angažirane ekipe iz Novega mesta, Grosuplja in Domžal. V nedeljo zvečer se je pojavila nova okvara na delu 20-kilovoltnega daljnovoda Šemnik, ki je zaradi razmer niso uspeli odpraviti in zato je bilo čez noč 35 merilnih mest brez oskrbe z električno energijo. Napako so medtem že odpravili.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.