Brez plač: obupani delavci jokajo

Foto: Žurnal24 "Iz Vegradove stavbe je izginilo 16 štampiljk, kar že preiskujejo kriminalisti,
Vegrad. Delavci še vedno brez plač, vodstvo na sodišče vložilo nalog za izvršbo zaradi zapletov na banki. Čater pravi, da ne razume, zakaj NLB zadržuje denar.
Oglej si celoten članek

Potem ko delavci Vegrada niti včeraj niso dobili preostanka plač, so v Vegradu ukrepali. "Direktor Boris Medved je včeraj na celjskem sodišču vložil nalog za izvršbo. Druge poti ni, razen če bi delavci sami vzeli krampe v roke in odšli v banko po ta denar. Direktor banke Božo Jašovič si je namreč vzel pristojnosti, ki mu po zakonu ne pripadajo v interesu nekoga, ki ga jaz ta trenutek ne poznam. Ko bo ta zadeva končana, bomo resno razmislili o tem, da zoper banko vložimo odškodninsko tožbo, saj gre za namerno povzročanje bolečin in skrbi tem ljudem, ki plač niso dobili," je o nadaljnjih ukrepih zoper NLB povedal sindikalist Srečko Čater.

Na stran delavcev stopil Lahovnik

"Ovire, da denarja ne bi izplačali, ni. Vprašanje je samo, kako resno bo sodišče te zadeve obravnavalo. Hvala bogu pa to sodišče ne spada pod pristojnost družine Brezigar in njenih prijateljev. Mislim, da bi se morala tukaj zadeva odviti prej kot v petih letih," pravi Čater, ki dodaja, da se je za plače delavcev zavzel tudi nekdanji minister Lahovnik. O zadevi naj bi sindikalisti obvestili tudi ministra za finance Franca Križaniča in predsednika vlade Boruta Pahorja. "Čisto nič se ne premakne," še pove Čater, ki dodaja, da bo še danes poklical predsednika sodišča, ki naj bi mu povedal, kako se zadeva odvija.

Otroci delavcev brez mesečnih vozovnic
Zaradi zapletov na banki pa so najbolj ogorčeni delavci. "Ljudje jokajo, ker otrokom ne morejo kupiti mesečnih vozovnic. Karitas jim prevoza v šolo ne more priskrbeti. To tem ljudem počne banka, ki je, ne da bi trznila, svojemu direktorju izplačala za okoli milijon evrov premij," je oster Čater. "Pri nas pač obstaja sistem malih bogov. V takšni brezpravni državi, kot je Slovenija, lahko vsak ubija, dokler ni policije," meni Čater, ki še pravi, da mu "nič več ni jasno" in da ne razume namena banke.

Tovšakova Habiboviću dejala, naj ne prihaja v Velenje
Prelomljenih besed pa ima dovolj tudi podizvajalec Zekrija Habibović, ki mu Vegrad dolguje 165 tisoč evrov, bi moral včeraj dobiti izbrisno pobotnico, s katero bi banka izbrisala hipoteko na stanovanje v Celovških dvorih, ki bi ga Habibović tako dobil kot kompenzacijo za denarno plačilo. Ker pa se to ni zgodilo, se je Habibović zjutraj napotil v Velenje.

"Upam, mi bo uspelo srečati novega direktorja. Včeraj sem se poskušal najaviti, toda oglasila se mi je Tovšakova, ki je dejala, da mi ni treba prihajati, ker sem tako ali tako v prisilni poravnavi. Če se mi ne uspe dogovoriti z direktorjem, bom po koncu prisilne poravnave vložil še predlog za stečaj podjetja," pravi Habibović, ki je pred časom proti Tovšakovi vložil kazensko ovadbo.

Habibović je dodal, da se je od takrat že srečal s Tovšakovo, ki mu je povedala „staro zgodbo“. „Dejala mi je, da ne morem nič več dobiti in da bi mogoče kaj dobil, če bi bil tiho,“ zaključuje Habibović, ki kljub vsemu upa, da ga bo direktor Boris Medved danes sprejel.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.