Brez plač, spet grožnje s stavko

Foto: Žurnal24 sta_vegrad3_mm_120208
Proizvodni delavci Vegrada so danes ponovno ostali brez plač. Sindikat je upravi postavil rok in znova zagrozil s stavko.
Oglej si celoten članek

Vodstvo Vegrada je izplačilo marčevskih plač proizvodnim delavcem obljubilo za danes, režijski delavci pa bi jo morali dobiti prihodnji teden. Vendar je predsednik podjetniškega sindikata Vegrada Samo Mastnak pojasnil, da upravi ni uspelo zbrati dovolj sredstev.

Zato je stavkovni odbor, ki je bil ustanovljen pred dnevi, Vegradovi upravi postavil rok do 30. aprila za izplačilo plač za marec. Če do takrat plač ne bo, pa bodo delavci Vegrada 3. maja pričeli stavkati.

Vegrad je sicer v torek skladno z dogovorom razliko plače za mesec februar delu režijskih delavcev, ki so prejeli le akontacije, izplačal v torek. Takrat je Mastnak pojasnil, da so z vodstvom družbe določili roke za poplačilo lanskih obveznosti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.