"Brez pobotnic ne bo dokumentov"

Foto: Žurnal24 Podizvajalci so delo kompenzirali s stanovanji v Celovških dvorih za 3.100 evrov
Uporabno dovoljenje. Podizvajalci pričakujejo, da bo NLB popustila, saj bodo le tako izdali jamstva.
Oglej si celoten članek

Osmim podizvajalcem, ki terjajo za kompenzacijska stanovanja v Celovških dvorih izbrisne pobotnice Nove Ljubljanske banke (NLB), je Vegradov AM dolžan slabih deset milijonov evrov, je včeraj povedal njihov predstavnik Mirko Požar.

NLB namreč še vedno vztraja, da izbrisnih pobotnic ne bo izstavila do pridobitve uporabnega dovoljenja, je povedal Požar. “Dokumentacija je edini adut, ki ga imamo. Brez nje ne dobi denarja niti banka, ker ima stanovanja brez tržne vrednosti,” je poudaril. Ob tem je pojasnil, da se je v začetku projekta NLB strinjala, da približno tretjine stanovanj ne bodo obremenili s hipoteko in bodo tako imenovana kompenzacijska kvota. Na to, ali to drži, ne v NLB ne v Vegradu niso odgovorili.

Položaj dodatno zapletajo še razlike med združenimi podizvajalci. Pet jih je dela v večini že končalo in zdaj do plačila ne želijo izdati jamstev za pridobitev uporabnega dovoljenja, trije pa so, ker ne morejo kupiti materialov, ostali na približno polovici izvedenih del in bi zanje potrebovali še dva meseca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.