Brez SMC sestavili koalicijo

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
S podpisom bo zapečatena mariborska koalicijska pogodba.
Oglej si celoten članek

Bodoči koalicijski partnerji v mariborskem mestnem svetu bodo danes podpisali koalicijsko pogodbo, ki jo je ekipa župana Andreja Fištravca kljub umiku SMC naposled le uspela sestaviti. Koalicija Liste župana Andreja Fištravca, DeSUS, Gasilcev Maribora, NSi in Stranke mladih - Zeleni Evrope bo imela 23 glasov v 45-članskem mestnem svetu.

Koalicijska pogajanja so se začela takoj po oktobrskih volitvah, na katerih si je Lista župana Andreja Fištravca zagotovila v mestnem svetu 17 sedežev. Najbolj je bila seveda zainteresirana za sklenitev zavezništva z vladno SMC, ki je s šestimi predstavniki druga največja politična skupina v mestnem svetu, medtem ko se s prej močnimi SDS, Županovo listo ter Listo za pravičnost in razvoj (LPR) sploh ni želela pogajati.

Pogajanja so se zavlekla

Pogajanja so se močno zavlekla, po eni strani zaradi številnih pripomb pogajalcev, predvsem iz vrst SMC, po drugi strani pa zaradi zapletov okoli priprave občinskega proračuna za letošnje leto, ki so v prvih obrisih močno vznejevoljile tako mariborsko javnost kot politiko.

Ko je SMC prejšnji teden dokončno rekla ne, so dvakrat premislili tudi ostali pogajalci, a so nato v vseh lokalnih odborih rekli da. Tako bodo v koaliciji poleg 17 predstavnikov Liste župana Andreja Fištravca še po dva predstavnika Gasilcev Maribora in DeSUS ter po eden predstavnik Stranke mladih - Zeleni Evrope in NSi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:00 23. Februar 2015.

    Ma kaj gor dajete sliko od tega defektnega debila, kaj hočete pokazati kako je lep?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.