Napihal 1,4 promila: Navsezgodaj mrtvo pijan, brez vozniške prehiteval po desni

Foto: PU Ljubljana
Foto: PU Ljubljana
Neverjetno: že navsezgodaj napihal 1,4 promila.
Oglej si celoten članek

Ljubljanski prometni policisti so danes zjutraj na avtocesti opravljali kontrolo prometa, med katero so s svetlobnimi in zvočnimi znaki začeli ustavljati voznika osebnega vozila, ki je prehiteval vozila po desnem voznem pasu. Voznik pa znakov ni upošteval in je vožnjo kljub temu nadaljeval, so sporočili s PU Ljubljana. 

Policisti so ga z veliko mero truda le uspeli varno ustaviti na območju Ljubljane in pri tem ugotovili, da je voznik vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Odredili so mu tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal rezultat 0,70 mg/l alkohola v izdihanem zraku (1,4 promila), so še zapisali v policijskem sporočilu za javnost. 

Neodgovornega voznika so pridržali do streznitve in mu zasegli osebno vozilo, s katerim je storil prekrške. Izdali so mu plačilni nalog, ker je prehiteval po desni strani avtoceste, ker ni ustavil na znake policistov in ker je vozil tehnično neizpravno vozilo. Skupna globa za navedene prekrške znaša 740 evrov in 5 kazenskih točk.

Zoper njega bodo na pristojno okrajno sodišče podali tudi obdolžilni predlog zaradi vožnje v času izvajanja ukrepa začasnega odvzema vozniškega dovoljenja in zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Za vsakega od teh dveh prekrškov je predpisana globa v višini 1200 evrov in 18 kazenskih točk, je še sporočila Policija. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 12:11 4. December 2023.

    Grosupeljska SDSs je imela žurko...

  • 11:58 4. December 2023.

    priden...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.