Brez zobarja 1.500 ljudi

Foto: Jerca Božič Kranjec
Foto: Jerca Božič Kranjec
Boj za koncesijo. Po spomladanski nesreči zobozdravnika spor za “dediščino”.
Oglej si celoten članek

Več kot 1.500 bolnikov, za katere je do tragične smrti v spomladanski prometni nesreči skrbel koprski zobozdravnik Rikard Kosem, še kar čaka na razplet, komu bo šla njegova koncesija.

Spomnimo, še pred razpisom za njeno podelitev se je razširila neuradna informacija o dogovoru, ki naj bi bil sklenjen na to temo. Govorico, da naj bi z lobiranjem zdravstvenega ministra Dorijana Marušiča pri koprskem županu koncesijo dobila soproga ministrovega kolega in direktorja izolske bolnišnice Tjaša Dernič Logar, so vpleteni zanikali.

“Ne vemo, kam se obrniti”

Občina je že poleti izbrala enega od prijavljenih na razpis, zanimivo pa je, da svoje izbire ne želi razkriti. Skrivnostni izbiri je sledila pritožba enega od neizbranih prijavljenih. “Bolniki pa še kar čakamo na razplet, ne vemo, kam naj se obrnemo, samoplačniške storitve pa so drage,” opozarja eden od bolnikov.

Krivi zapleti pri razpisu

“Zaradi zapletov pri razpisnem postopku Mestne občine Koper za podelitev nadomestne koncesije žal vse do danes še niso zagotovljeni pogoji za sklenitev pogodbe z nadomestnim izvajalcem,” ugotavlja Damjana Jelačin Ivanovič, direktorica koprske enote zavoda za zdravstveno varstvo (ZZV). Pričakovala je, da bo koncesija vendarle podeljena do septembra.

Brez izbranega zobozdravnika je tako še 1.519 nekdanjih Kosmovih bolnikov in le 89 si jih je medtem že našlo novega osebnega zobozdravnika.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.