Brezdomcem globe zaradi kršenja policijske ure

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Policisti so oglobili nekatere brezdomce v Ljubljani zaradi zadrževanja na prostem med 21. in 6. uro.
Oglej si celoten članek

Globe brezdomcem. S Policijske uprave Ljubljana pri tem pojasnjujejo, da imajo brezdomci zatočišče, ki ga ponavadi uporabljajo. V društvu Kralji ulice pa opozarjajo, da zatočišča niso ustrezna glede na epidemiološka priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

V društvu Kralji ulice so dodali, da brezdomci največkrat dobijo globe zaradi prepovedi združevanja. Pogosto jih namreč spi več skupaj, kar je tudi bolj varno. Opozarjajo tudi na socialne stike brezdomcev, ki so že tako odrinjeni na rob družbe, zdaj pa se ne smejo družiti niti med sabo.

S Policijske uprave Ljubljana pa so odgovorili, da občasno prejemajo prijave občanov in da tudi sami ob kontrolah zaznavajo zbiranje brezdomcev. Policisti za vsak primer posebej ugotavljajo, ali je prišlo do kršitve odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi. Kot so dodali, kršitelje najprej opozorijo, kar večinoma upoštevajo. V primeru hujših ponavljajočih kršitev pa zoper kršitelje tudi ukrepajo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 08:23 4. Februar 2021.

    Vsak brezdomec ime dve možnosti: da plača kazen ali da gre v zapor. V drugem primeru je na toplem, ima …

  • 10:36 3. Februar 2021.

    A če si klošar potem zate ne veljajo nobena pravila v tej državi, lahko se neovirano potikaš naokoli in kradeš???

  • 07:41 3. Februar 2021.

    Ha,ha,ha,ha ali naj brezdomec proda strgane hlače in gate, če jih sploh ima, da bo plačal globo? Policaji so zgubili …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.