Brezovar sprožil plaz

Foto: Žurnal24 Zaradi izsledkov Klemenčičeve komisije je vlada razrešila glavnega inšpektorja z
Predavanja. Pod lupo še šolski in okoljski inšpektor.
Oglej si celoten članek

Potem ko smo v Žurnalu24 javno izpostavili primer spornih predavanj zdaj že nekdanjega inšpektorja za delo Boruta Brezovarja, so na naslov Komisije za preprečevanje korupcije prispele nove prijave inšpektorjev: vsi trije so predavali za zasebna podjetja, ki jih nadzirajo.

Ena prijava se je nanašala na predavanje šolskega inšpektorja, druga na predavanje okoljskega inšpektorja, tretja pa “na nek drug nadzorni organ”, so nam pojasnili na komisiji.

Opozorili so, da je sredi lanskega leta začel veljati zakon o integriteti in preprečevanju korupcije, katerega temeljni namen ni samo preprečevanje korupcije, temveč krepitev integritete javnega sektorja.

Kar pomeni, “da javna funkcija in služba ne smeta biti uporabljeni za pridobitev osebne premoženjske koristi, pa čeprav v popoldanskem času”.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.