Brezplačna smuka, le z osebno izkaznico!

Foto: Marprom
Foto: Marprom
Na dan stavke ponekod organizirajo tudi brezplačno varstvo.
Oglej si celoten članek

Danes stavkajo zaposleni v vzgoji in izobraževanju, pouk in vse ostale dejavnosti, ki jih izvajajo šole in vrtci, bodo ta dan odpadli. Sindikat vzgoje in izobraževanja je ob napovedi stavke sporočil, da bodo šole in vrtci ta dan zaprti. 

Kljub temu otroci ne bodo ostali pred vrati, šole in vrtci bodo poskrbeli za nujno varstvo. Sandi Modrijan iz Sviza je že pred prejšnjo stavko razložil, da je nujni primer recimo tam, kjer sta starša zaposlena in nobeden ne more vzeti dopusta, hkrati pa nimata starih staršev, ki bi lahko pomagali. 

Nujno varstvo na šolah in vrtcih

Šole in vrtci so sami sprejemali odločitve o tem, kako in ali bodo organizirale nujno varstvo, tako so recimo marsikje podružnice oz. posamezne vrtčevske enote zaprte, medtem ko matične enote sprejemajo otroke.

  Stavka "Pred zaprtimi vrati ne bodo ostali"

Foto: SVIZ Stavka učiteljev Za otroke je sicer marsikje organizirano plačljivo varstvo, možna pa bo tudi brezplačna smuka na Mariborskem Pohorju. 

Pohorje bo polno osnovnošolcev

"14. marca, ko bo v Sloveniji potekala napovedana splošna stavka učiteljev, bomo v smučarskem centru Mariborsko Pohorje vsem učencem osnovnih šol tega dne omogočili brezplačno dnevno smuko med 8. in 15. uro," so sporočili iz Marproma. "S to odločitvijo želimo kot upravljavec žičnic in smučišč na Pohorju prispevati k temu, da bodo osnovnošolci ob morebitnem zaprtju šol aktivno preživeli dan na pohorskih smučiščih."

Dodajajo, da vabijo učence osnovnih šol, da omenjeno ugodnost v primeru stavke učiteljev izkoristijo v čim večjem številu. "Ob prevzemu brezplačnih dnevnih vozovnic bodo na blagajnah smučarskega centra morali predložiti le osebni dokument," opozarjajo pri Marpromu. 

Brezplačno varstvo v Kinu Bežigrad

Brezplačno dopoldansko varstvo otrok na dan stavke v Ljubljani organizira Kino Bežigrad, a se je potrebno nanj treba prijaviti. V času varstva, ki bo organizirano med 8. in 12.30, si bodo otroci ogledali risanko Čebelica Maja: medene igre. Otrokom bodo ponudili tudi zajtrk in kosilo. 

Foto: Kino Bežigad Brezplačno varstvo

Atlantis za 21 evrov

Za plavanje z varstvom, recimo v ljubljanskem Atlantisu, pa bo potrebno odšteti nekaj denarja, a organizirajo tudi varstvo otrok. "Cena 20,90 evrov vključuje celodnevno vstopnico v Vodnem mestu Atlantis, animacijo in varstvo otrok na bazenu, dva otroka hrane dnevno (samopostrežna malica in kosilo), pijačo in sadno malico," je mogoče razbrati iz spletne strani kopališča. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:21 14. Marec 2018.

    Če bodo šolniki redno stavkali, bi lahko zagnali domačo porabo, da BDP ne bo odvisen toliko od izvoza. Mokre sanje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.