Brezposelni prek avtorskih

Foto: Žurnal24 Ivan Svetlik
Ministrstvo za delo. Zamik zakona o malem delu ni problematičen.
Oglej si celoten članek

Luknja. Poklical nas je brezposeln bralec Jože H., ki bo po novem lahko zaslužil do 200 evrov neto na mesec, kljub temu pa obdržal nadomestilo na zavodu za zaposlovanje. Skrbi ga, kako bi lahko legalno opravljal dovoljen obseg malega dela že naslednje leto, glede na to, da bo zakon o malem delu (ZMD) začel veljati šele januarja 2012, zakon o urejanju trga dela, ki brezposelnim daje omenjeno pravico do zaslužka, pa že leto prej.

Na ministrstvu za delo zagotavljajo, da zamik ZMD ni problematičen in da “luknje v zakonodaji ne bo”. Prvotno je bilo predvideno, da bi ZMD začel veljati julija naslednje leto, a je finančno ministrstvo želelo še polletno odložitev zaradi sovpadanja z novim davčnim letom, pojasnjujejo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.