Brezposelni. To so nove številke.

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Število registriranih brezposelnih se ob epidemiji koronavirusa še naprej povečuje, a se je rast minuli teden dodatno upočasnila.
Oglej si celoten članek

Od 1. do 24. aprila se je število brezposelnih povzelo za 9776, samo prejšnji teden pa za 1821 na 87.631, kažejo vmesni podatki Zavoda RS za zaposlovanje. V zaradi velikonočnega ponedeljka skrajšanem tednu pred tem je poraslo za 2029.

V tednu med 20. in 24. aprilom se je v evidenco brezposelnih na novo vpisalo nekje med 150 in 520 oseb dnevno, kar je precej manj kot v tednu dni pred tem, ko je bilo takšnih oseb med 500 in 800, ter še teden prej, ko je število tistih, ki so na novo ostali brez dela, večinoma preseglo mejo 1000 oseb na dan.

Skupaj se je na zavod za zaposlovanje prejšnji teden na novo prijavilo 2822 oseb.

Presežene številke februarja in marca

V aprilu se je do petka, ko so na voljo zadnji podatki, na seznam brezposelnih, ki ga vodijo na zavodu, na novo vpisalo 13.017 oseb, celotni marčna in tudi februarska številka pa sta bili preseženi že nekaj časa nazaj. V celotnem marcu je bilo prijav 7848, v februarju pa 5172.

Na drugi strani se je z zavoda ta mesec odjavilo 3238 oseb, pri čemer se jih je 2106 vključilo v zaposlitev.

Vsi podatki zavoda za april so sicer vmesni in še neuradni.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.