Brezposelnost narasla po vsej državi

Foto: Benjamin Kovač
Foto: Benjamin Kovač
V Sloveniji je bilo oktobra registriranih 118.721 brezposelnih, kar je 3,5 odstotka več kot septembra in 7,1 odstotka več kot oktobra lani.
Oglej si celoten članek

Kot običajno v tem času se je povečalo prijavljanje mladih, ki so zaključili izobraževanje, je danes objavil Zavod RS za zaposlovanje.

"Brezposelnost je narasla po vsej Sloveniji," so podatke pospremili na zavodu. "Med novoprijavljenimi je bilo največ iskalcev prve zaposlitve," so pojasnili. Pristavili so še, da je zaposlovanje brezposelnih v oktobru upadlo za 16,6 odstotka.

Na novo 13.211 brezposelnih

Oktobra se je na zavod na novo prijavilo 13.211 brezposelnih, kar je 67,3 odstotka več kot septembra in 10,3 odstotka manj kot oktobra lani.

V letošnjih prvih desetih mesecih je bilo na zavodu v povprečju prijavljenih 119.460 brezposelnih oseb, kar je 9,3 odstotka več kot v primerljivem obdobju lani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 20:27 7. November 2013.

    Zamislite, zaposlujejo samo v vojski, še večje število lenuhov?????

  • 16:26 7. November 2013.

    Še pred kratkim so nam govorili, da nima kdo delati za upokonce zaradi "domografske" slike v Sloveniji. A res?

  • 16:14 7. November 2013.

    "Starine" pa še kar v službah. Bi bile pokojnine prenizke ali ne vedo kaj s prostim časom.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.