Bruselj za slovenske železnice odobril 166 milijonov evrov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Bruselj bo financiral polovico projekta.
Oglej si celoten članek

Evropska komisija je danes odobrila 166 milijonov evrov evropskih kohezijskih sredstev za projekt nadgradnje železnic v Sloveniji.

Projekt vključuje obnovo odseka Pragersko-Hodoš za vožnjo s hitrostjo 160 km/h, posodobitev prehodov in gradnjo podhodov na železniških postajah, so sporočili v Bruslju.

"To je dober primer tega, kako naše regionalne naložbe pomagajo državljanom, da potujejo lažje in varneje," je ob tem poudaril evropski komisar za regionalno politiko Johannes Hahn, ki je potrdil projekt.

EU financira 166 milijonov, skupna vrednost projekta pa je 330 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 23:03 19. Avgust 2013.

    Pa se spet nekomu že na veliko cedijo sline. . .

  • 13:25 31. Maj 2013.

    kake lepe provizije bojo v kovertah talali..in na koncu čivkali da ni denarja za najnižje plačane ljudi..poglejmo ponovno kdo bi …

  • 14:41 27. Maj 2013.

    V železnice se že več kot 50 let skoraj nič ne vlaga in tudi danes ni nič bolje. Ves denar …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.