Hollywoodski zaplet v Kopru: Zmagovalec znan, dobil je sedem glasov več

Foto: Žurnal24 Aleš Bržan, bivši generalni sekretar Šosa, ne verjame, da bi delitev sredstev la
V Kopru smo priča enemu najtesnejših izidov v drugem krogu volitev.
Oglej si celoten članek

Občinska volilna komisija je nekaj minut pred 13.30 sporočila, da je po preštetih glasovih po pošti neuraden izid volitev 13.921 glasov za Aleša Bržana in 13.914 glasov za Borisa Popoviča. Po pošti je prišlo 46 glasovnic, od teh 45 veljavnih in ena neveljavna. Od tega je bilo 25 glasov za Borisa Popoviča in 20 za Aleša Bržana.

Predsednik občinske volilne komisije Miloš Senčur je na vprašanje, kaj je bilo z domnevnimi nepravilnostmi, odvrnil, da na volitvah ni bilo nepravilnosti. Sprva se je govorilo, da je prišlo do razlike med številom vpisanih v volilni imenik za glasovanje po pošti in število glasovnic. Kot je dejal Senčur, se število ujema. Predčasno je glasovalo 2715 volivcev. Od tega je bilo devet glasovnic neveljavnih.

Bržan je z izidom zadovoljen. Vprvi izjavi po objavi rezultata je dejal, da so že pred volitvami pričakovali izjemno tesen izid, a niso pričakovali, da bo šlo tako na tesno. "Vsak glas je bil pomemben. Hvala vsem, ki so se trudili in oddali svoj glas," je poudaril. 

Rezultat kaže, da ima tudi Boris Popovič še vedno veliko podpore v Kopru, "ampak ljudje so se odločili za spremembo in do spremembe je prišlo, tako da lahko rečem samo: hvala vsem, ki so se trudili, vsem, ki so prišli na volišča in oddali svoj glas". Bržan meni, da je zdaj naloga obeh kandidatov, da pomirita ljudi strasti, da začnejo normalno živeti naprej. in da začnejo z delom. "Za nas je zgodba zaključena," je dejal. 

Njegov protikandidat izida še ni komentiral. Prav tako ni znano, ali bo Popovič zahteval ponovno štetje glasov.

Ugovor na delo volilnega odbora oz. volilne komisije je mogoč danes do polnoči, je pojasnil Senčur. Če bi prišlo do ugovora zoper delo volilnega odbora, bodo o tem odločali na občinski volilni komisiji. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:44 3. December 2018.

    Boris, dovoli še drugim, da še kaj oropajo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.