Bulmastife osvobajal vojak

Foto: Žurnal24 "Da, minister Pogačnik je imel objektivno odgovornost za napako na njegovem mini
Rajko Rotner. Uslužbenec vojske, ki je pomagal vrniti bulmastife, je bil kar štiri leta na plačanem čakanju.
Oglej si celoten članek

Na čakanju. Kinolog iz afere Baričevič Rajko Rotner, sicer stric Katarine Kresal, je bil kot uslužbenec Ministrstva za obrambo RS (Mors) več kot štiri leta doma na čakanju na ustrezno delovno mesto.

Medtem je prejemal stoodstotno nadomestilo plače v višini 1.420 evrov bruto in videl skoraj ves svet, saj je kot kinološki sodnik sodil na več kot sto pasjih razstavah.

Strokovnjak z bolniške?

Doma, a v Melbournu
Kako? Rotner je bil 6. avgusta 2005 razporejen na čakanje na drugo ustrezno delo. Čakal je doma. Z ukazom 15. decembra lani je bil skladno z dopolnilnim mnenjem Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije prerazporejen v 132. gorski bataljon. Kako je lahko medtem denimo sodil na pasji razstavi v avstralskem Melbournu in ali je kdo preverjal, kakšno zdravstveno opravičilo ima, nam na Morsu niso znali pojasniti ali pa zaradi varstva osebnih podatkov niso mogli.

Pred dnevi je zoper Rotnerja in Alenko Černe kinološka zveza uvedla disciplinski postopek, saj sta Baričeviču pomagala do vzrejnega dovoljenja za Atlasa, ko je imel na vesti že napad na Stanislava Megliča. Z vzrejnim dovoljenjem pa je Baričevičev odvetnik Miro Senica temu olajšal vrnitev psov. Rotner je leta 2006 podal tudi strokovno oceno, da so Baričevičevi pesjaki varni za mimoidoče.

Viri iz Morsa so nas pred dnevi opozorili, da naj bi bil Rotner vsa ta leta, ko je sodeloval v Baričevičevih manevrih za vrnitev bulmastifov, v bolniškem staležu, kar pa so nam na Morsu zanikali. Pojasnili so, da so mu zaradi priznane stopnje invalidnosti kar štiri leta iskali primerno delovno mesto v vojski. Ko so mu ga decembra le našli, pa je po naših informacijah odšel na bolniški dopust. "Imenovani je v bolniškem staležu že dlje," so nam potrdili na Morsu.

Nedosegljiv
Rajka Rotnerja smo včeraj poskusili priklicati na telefonsko številko, objavljeno na spletni strani Kinološke zveze Slovenije (KZS). Na isto številko smo ga priklicali 10. februarja, ko je o bulmastifki Joy povedal, da je "bila izredno prijazna, pozneje sem videl, da ima neke prebliske, po domače povedano, vendar se mi ni zdela nevarna".

Svetovni popotnik
S KZS so nam posredovali podatek, da je Rotner med letoma 2005 in 2009, ko so mu v vojski zaradi priznane stopnje invalidnosti iskali novo delovno mesto, sodil na 107 razstavah. "Večina sojenj je bila opravljena v tujini," so pripisali in pojasnili, da so organizatorji razstav Rotnerju plačali za sojenja – praviloma pot in dnevnice.

Moški, ki se je včeraj javil na Rotnerjevo številko, je dejal, da ni Rotner, ampak se piše Kalan.

Našli ga nismo niti na domačem naslovu v Kopru. Sosedje pravijo, da naj bi bil v Ljubljani. Na poštnem nabiralniku je le velika obledela nalepka Rotnerjeve pisarne dobermanov Dobart.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.